Duurzame producten zijn vitaal voor het klimaat

Afbeelding

Nu de klimaatverandering rampzalige gevolgen blijkt te hebben, zijn het broeikaseffect en de opwarming van de aarde een grimmige realiteit. Menselijke activiteiten verstoren de balans tussen natuur en klimaatsysteem. Om klimaatverandering tegen te gaan, moet iedereen de transitie naar een meer duurzame toekomst helpen maken.


Al meer dan 80 jaar ontwikkelt Tranemo op een duurzame manier beschermende kleding van wereldklasse. Duurzaamheid was vanaf het begin een duidelijke prioriteit en een van de sterkste drijfveren voor ons bedrijf. Nu neemt Tranemo een nog steviger strategische grip op het onderwerp duurzaamheid door het nieuwste milieuonderzoek te gebruiken om persoonlijke beschermingsmiddelen te ontwikkelen. De resultaten zijn samengevat in Tranemo's milieustrategie, die zich richt op duurzame ontwikkelingsprocessen en effectieve klimaatmaatregelen.


Het meest recente onderzoeksrapport van Research Institutes of Sweden (RISE) laat zien dat de meest effectieve manier om de milieu-impact van kleding te verminderen, is om de levensduur van kleding te verlengen. Als we de levensduur van een kledingstuk met een factor drie verlengen, worden de ecologische voetafdruk en het waterverbruik met 65-66 procent verlaagd. Dit betekent ook minder afval en minder vraag naar hulpbronnen.


Bij Tranemo houden we rekening met milieu- en klimaatimpact in elke fase van de productlevenscyclus, vanaf de productontwikkelingsfase.


”We hebben er altijd naar gestreefd om beschermende kleding te maken die langer meegaat en deze houding zit diep in ons DNA", zegt Max Larsson, CEO van Tranemo, die samen met Sustainability Manager Kristina Alderin de ontwikkeling van duurzame bescherming van morgen stimuleert.


Beschermende kleding produceren en tegelijkertijd de duurzaamheid verbeteren is een veeleisend proces. Het doel van Tranemo is ervoor te zorgen dat gebruikers de meest milieuvriendelijke producten krijgen die ook het juiste beschermingsniveau bieden. Door vanaf het begin de behoeften van de klant te identificeren, begint Tranemo met een risicobeoordeling om de omgeving te analyseren waarin beschermende kleding zal worden gebruikt, de gevaren waaraan deze kan worden blootgesteld en andere belangrijke variabelen. Deze risicobeoordeling vormt de basis die Tranemo vervolgens gebruikt om weloverwogen beslissingen te nemen over beschermingsniveau en duurzaamheidsfactoren.


Volgens Kristina Alderin maakt Tranemo kleding die is ontworpen om de langst mogelijke levensduur te hebben, door slim ontwerp, materiaalkeuze en optimalisatie voor industrieel wassen. Maar het is ook belangrijk om te weten hoe u voor een kledingstuk moet zorgen en ervoor moet zorgen dat het correct wordt behandeld. Tranemo heeft een van de meest ervaren en competente teams in de branche die altijd klaar staan om klanten te helpen het meeste uit elk uniek detail te halen. Alleen dit kan al een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaamheid.


Een andere belangrijke duurzaamheidsfactor is dat beschermende kleding van Tranemo gemakkelijk te repareren is. Indien nodig kan Tranemo een geschikte reparatieset en instructies leveren om een beschermend kledingstuk correct te laten repareren. Dit betekent dat de klant een kledingstuk krijgt dat langer meegaat, lagere totale eigendomskosten heeft en een minimale impact heeft op het milieu.


Naast het nemen van proactieve stappen om de levensduur van haar producten te maximaliseren, streeft Tranemo ernaar de milieu-impact te voorkomen en te verminderen door middel van andere klimaatmaatregelen die zijn uiteengezet in haar milieustrategie. Onze milieu-inspanningen omvatten verschillende projecten die erop gericht zijn het energieverbruik en de milieu-impact tijdens transport te verminderen en productieprocessen te verbeteren, zodat we minder chemicaliën en natuurlijke hulpbronnen gebruiken.