Tranemo is de eerste kledingproducent ter wereld die fluorcarbonvrije vlamvertragende kleding met chemische bescherming aanbiedt

Afbeelding

Tranemo lanceert Cantex Weld Stretch (WS), 's werelds eerste inherent vlamvertragende collectie die chemische bescherming biedt volgens EN ISO 13034 en volledig fluorcarbonvrij is. De collectie biedt het hoogste niveau van bescherming tegen spatten van gesmolten metaal en overtreft de eisen voor zwaar lassen vastgelegd in EN ISO 11611 klasse 2. Cantex WS is gemaakt van een stretchstof en levert een volledig nieuw niveau van comfort voor zware industriële werkzaamheden, waarbij spatten of vonken van heet metaal vaak voorkomen.Sinds de oprichting in 1934 heeft Tranemo een duidelijke focus op duurzaamheid en het creëren van beschermende kleding welke is ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan. De lancering van Cantex WS met een fluorcarbonvrije behandeling is een nieuwe belangrijke mijlpaal in Tranemo's toewijding aan innovatieve en duurzame productontwikkeling.“Dit is een stap in de goede richting en het opent nieuwe kansen voor ons. We werken al enkele jaren actief aan het vinden van een fluorcarbonvrij alternatief dat voldoet aan onze hoge normen op het gebied van veiligheid en milieuprestaties. Cantex WS is het resultaat van dat werk en we zijn er trots op om het vandaag aan te kondigen”, zegt Max Larsson, CEO van Tranemo.De innovatieve Cantex WS is een nieuwe generatie inherent vlamvertragende Cantex kleding voor de metaalverwerkende industrie. In Cantex WS heeft Tranemo geavanceerde materiaaltechnologie welke volledig vrij is van fluorcarbon gecombineerd met eigenschappen die kenmerkend zijn voor Tranemo - uitstekende veiligheidskenmerken en een lange levensduur.“Dit gaat meer over evolutie dan over revolutie. Met de nieuwe Cantex WS-collectie hebben we de doekeigenschappen verfijnd en verbeterd, terwijl we tegelijkertijd de milieuprestaties maximaliseren. Cantex WS brengt ons een stap dichter bij onze ambitie om het gebruik van PFAS in onze producten te verminderen”, zegt Max Larsson.Perfluoralkylstoffen (PFAS) worden in de textielindustrie al heel lang gebruikt om textiel te beschermen tegen vocht, vet en vuil. Deze stoffen breken echter uiterst langzaam af en hebben daardoor negatieve effecten op het milieu en de gezondheid.Tranemo ziet een groot potentieel in de nieuw ontwikkelde technologie die de noodzaak voor behandeling met fluorcarbon elimineert zonder het algehele beschermingsniveau van kleding aan te tasten. Dit maakt de Cantex WS-collectie een baanbrekende innovatieve ontwikkeling en de eerste in zijn soort op de markt.“We hebben alle nodige tests al uitgevoerd met veelbelovende resultaten. Dit levert ons waardevolle feedback op voor het implementeren van de technologie in een aantal van onze andere producten ”, zegt Max Larsson.

Naast de positieve milieu-eigenschappen heeft Cantex WS nog vele andere voordelen. De duurzaamheid, het comfort en de zichtbaarheid van de kleding is aanzienlijk verbeterd in vergelijking met de vorige generatie Cantex. Cantex WS heeft ook een hoge Arc Rating en biedt chemische bescherming tegen zuren en vloeibare chemicaliën volgens EN 13034.“Met de lancering van Cantex WS tillen we onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid naar een hoger niveau. Het voelt inspirerend om met innovatieve oplossingen te komen die minder impact hebben op het milieu zonder in te leveren op het beschermingsniveau. Cantex WS brengt ons dichter bij ons doel om fluorcarbon geleidelijk uit onze producten te bannen”, zegt Nieke Sarink, Sustainability Manager bij Tranemo.