Kwaliteitscontrole

Als onderdeel van de inspanningen van Tranemo om ervoor te zorgen dat onze klanten producten ontvangen die aan hun eisen en verwachtingen voldoen, leggen we sterk de nadruk op het waarborgen van de kwaliteit en duurzaamheid van al onze producten. Kwaliteitscontrole omvat alle stadia en materialen in de productieketen, van productontwikkeling tot eindproduct. Dit om ervoor te zorgen dat u als klant altijd een product krijgt dat duurzaam en slijtvast is en bestand is tegen de zware eisen waaraan uw werkkleding moet voldoen.Voordat een afgewerkt product wordt goedgekeurd en kan worden verkocht, moet het de volgende tests doorstaan:  • Voordat de productie begint, specificeren en keuren we alle materialen die in het product zullen worden gebruikt.
  • Alle stoffen en reflectiestriping / details worden getest in ons laboratorium. Verschillende eigenschappen worden getest, afhankelijk van hoe de stof zal worden gebruikt en voor welk doel deze zal dienen. De belangrijkste eigenschappen zijn onder meer krimp, sterkte, kleurechtheid, pillen en brandbaarheid.
  • Producten en stoffen worden pas gecertificeerd na uitgebreide testen door gecertificeerde externe laboratoria.
  • Het kwaliteitscontroleproces omvat ook de inkomende inspectie van gerealiseerde eindproducten.


Draagtest

In samenwerking met grote eindgebruikers doen we draagtesten om er zeker van te zijn dat de kleding voldoet aan alle gestelde eisen van de gebruiker en dat de kleding voor de praktijk geschikt is. Comfort en ergonomische aspecten zijn vaak de reden voor onjuist gebruik of niet dragen van de beschermende kleding.Wasserij

Vaak wordt industrieel wassen van vlamvertragende kleding aanbevolen om ervoor te zorgen dat het schoon en veilig is om te dragen. Om de beste resultaten te bereiken, raden we ook altijd aan dat een klant de specifieke kleding eerst als proef wast in overeenstemming met onze wasinstructies. Tranemo voert doektesten uit na 50 industriële wasbeurten volgens EN ISO 15797 van: EN ISO 11612 A1 Oppervlakte ontbranding, EN ISO 20471 High Visibility en EN 1149-3 Antistatisch. Omdat EN ISO 15797 altijd wordt uitgevoerd op nieuwe, schone doeken waarbij geen sprake is van vuil, voert Tranemo aanvullende draagtesten uit bij haar industriële waspartners om een zo betrouwbaar mogelijk resultaat te verkrijgen. Na de draag- en wastest wordt gecontroleerd of de kleding nog steeds de beste resultaten geeft. Tranemo voert vóór iedere productie ook interne wastesten uit om zeker te zijn van de beste prestatie qua doeken en reflectie striping.

Afbeelding