DOOR GEBRUIK VAN DUURZAME EN SLIJTVASTE MATERIALEN, ONTWIKKELEN WE BESCHERMENDE KLEDING DIE LANG MEEGAAT

Onze Doek Kwaliteitsmanager Anna Larsson zorgt ervoor dat alle materialen die we in de productie gebruiken van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan onze specifieke eisen.


Wat houdt je functie als Doek Kwaliteitsmanager in?

Mijn werk als Doek Kwaliteitsmanager bestrijkt een breed terrein. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor Tranemo’s laboratorium en zorg ervoor dat de doeken aan bepaald testcriteria voldoen voordat ze in productie gaan. Ik ben ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe doeken, wat inhoudt dat ik samenwerk met de afdeling productontwikkeling en onze stoffenleveranciers om de materialen die we gebruiken op maat te maken en te optimaliseren zodat ze aan onze eisen voldoen.


Hoe garanderen we kwaliteit bij Tranemo?

Tranemo is al vele jaren ISO 9001 gecertificeerd. Dit betekent dat we binnen al onze afdelingen proactief procesmatig werken om zo een hoge kwaliteit te waarborgen. Wij beschikken over een goed ontwikkeld kwaliteitsproces dat zowel de reguliere productie als de ontwikkeling van nieuwe doeken omvat. Ervoor zorgen dat elk doek vóór de productie wordt getest en goedgekeurd, is een belangrijk basispunt voor onze kwaliteit. Het leidt tot minder klachten, omdat het zelfs sommige problemen kan voorkomen voordat we met de productie beginnen. We testen en controleren doeken in Tranemo's interne laboratorium, met de nadruk op eigenschappen zoals wasbaarheid, krimp, kleurechtheid, scheursterkte en slijtage. Wij voeren ook kwaliteitscontroles uit op onze inherent vlamvertragende doeken voor andere belangrijke eigenschappen, zoals ontvlambaarheid en het vermogen om water en chemicaliën af te stoten. Producten en doeken worden pas gecertificeerd na uitgebreide tests door gecertificeerde externe laboratoria.


Welke vooruitgang is er het afgelopen jaar geboekt op kwaliteitsgebied bij Tranemo?

In het voorjaar van 2021 hebben we onze nieuwe Cantex Weld Stretch (WS) collectie gelanceerd, met een volledig fluorkoolstofvrije formule die voldoet aan de chemische norm EN 13034 voor chemicaliën. Cantex WS kent ook een verbeterde duurzaamheid qua doek, vlamvertraging van kledingstukken en levensduur.

Hoe belangrijk is Tranemo’s kwaliteit voor de wereld om ons heen?

Door textielinnovatie en -ontwikkeling kunnen wij de beschermende eigenschappen van onze vlamvertragende kleding verder verbeteren. Dit betekent meer veiligheid en zekerheid voor onze gebruikers. Wij erkennen ook het belang van duurzaamheid in elk detail en zijn in staat om duurzame beschermende kleding aan te bieden die niet ten koste gaat van de veiligheid van de gebruiker.

Hoe komt dit werk de duurzame ontwikkeling op korte en lange termijn ten goede?

Voortdurende kwaliteitsverbetering is van vitaal belang om de hoge standaard van de door ons gebruikte materialen te handhaven. Door duurzame en slijtvaste materialen te gebruiken, produceren we duurzame kleding die lang meegaat en die bestand is tegen veelvuldig wassen en intensief gebruik.

Wat is Tranemo's toekomstvisie op kwaliteit?

Wij zullen ons blijven concentreren op de duurzaamheid van de materialen die wij gebruiken, van de selectie van de meest geschikte vezel tot projecten die gericht zijn op het recyclen van stoffen. Op dit moment is er bijvoorbeeld een gebrek aan onderzoek en studies over bepaalde vezels die van belang zouden kunnen zijn voor onze toekomstige productontwikkeling. Een betere toegang tot fundamentele informatie zou ons betere kansen geven om de meest duurzame beschermingsoplossingen te creëren en de veiligheid van de gebruikers te garanderen.