Banner-Welding

Lassen

LASSEN

 

Een lasser die constant wordt blootgesteld aan lasspetters heeft duurzame beschermende kleding nodig die lasspetters niet vasthoudt, noch in de stof zelf, noch in zakken. De hitte en Uv-straling waaraan de lasser wordt blootgesteld, zijn ook gevaarlijk en we raden het gebruik van een Tranemo Skinsafe-systeem aan met een ventilerend laskledingstuk.

 

RISICO INVENTARISATIE

  • Lasspatten
  • UV straling
  • Vlammen & Hitte
  • Hitte stress

 

RISICO INVENTARISATIE

Wanneer de hele dag zware laswerkzaamheden worden uitgevoerd, is kleding benodigd die is gecertificeerd conform EN ISO 11611 klasse 2; dit is het hoogste beschermingsniveau in combinatie met EN ISO 11612. Het ontwerp moet aan strenge eisen binnen de EN normering voldoen, om ervoor te zorgen dat lasspatten zich niet aan de kleding vastzetten of niet in een open zak kunnen vallen. De UV en hitte straling kunnen hittestress veroorzaken bij de drager en stellen de kleding voor grote uitdagingen. We hebben verdekte ventilatie aan de kleding toegevoegd om het gebruikerscomfort te verhogen. Om stralingswarmte te blokkeren en het beschermingsniveau te verhogen, wordt het Tranemo Skinsafe™ systeem in 2 of 3 lagen geadviseerd.

 

Vonken van slijpen/ snijden hebben een enorme impact op het doek vanwege de grote hoeveelheid vonken. Tranemo voert altijd interne testen uit op haar vlamvertragende doeken, om zo te komen tot het beste kledingstuk, geschikt voor slijpen en snijden.

 

Type laskleding afhankelijk selectiecriteria gerelateerd aan het proces
Klasse 1Handmatige lastechnieken met een lichte vorm van metaalspatten; Gaslassen. TIG lassen. MIG lassen. Micro plasma lassen. Puntlassen. MMA lassen (met rutiel beklede elektrodes)
Klasse 2Handmatige lastechnieken met een zware vorm van metaalspatten; MMA lassen (met basis beklede elektrodes). MAG lassen (met CO2 of gemengd gas). MIG lassen (hoog frequent). Zwaartekrachtlassen met beklede elektroden. Plasma snijden. Gutsen. Zuurstof snijden. Thermisch spuiten.
Type laskleding afhankelijk selectiecriteria gerelateerd aan de werkomstandigheden
Klasse 1Gebruik van machines; Zuurstof snijmachines. Plasma snijmachi-nes. Weerstands lasmachines. Weerstand voor thermisch spuiten. Manipulator lassen.
Klasse 2Werking van machines; In besloten ruimtes. Bij bovenhoofds lassen/snijden of in vergelijkbare werksituaties.