GEBRUIK

Om de levensduur van een beschermend kledingstuk te maximaliseren, is het belangrijk om er juist voor te zorgen - omdat dit financieel gezien zinvol is en ook bijdraagt aan duurzaamheid - het meest milieuvriendelijke product is immers het product dat nooit hoeft te worden geproduceerd. De levensduur van een kledingstuk wordt beïnvloed door elke fase van zijn leven, van aankoop tot en met de verwijdering van de werkkleding.KOPEN

De eerste en belangrijkste stap bij het investeren in de veiligheid van uw personeel, is ervoor te zorgen dat ze veilig kunnen werken door een risicoanalyse uit te voeren. Tranemo kiest niet voor een multinorm-aanpak, maar ontwikkelt in plaats daarvan elk beschermend kledingstuk met materialen en kenmerken die zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke werkomstandigheden of risico's, waardoor de gebruiker de best mogelijke bescherming krijgt. Door onze ruime ervaring in productontwikkeling, vooral met vlamvertragende materialen, kunnen wij u naar de juiste collecties en kledingstukken begeleiden. Als de risico's eenmaal zijn vastgesteld, is de volgende stap het vinden van kledingstukken die comfortabel en goed zitten, zodat iedereen ze elke dag met plezier kan gebruiken. Daarom bieden we kleding in een breed scala aan maten, zodat iedereen een maat kan vinden die past, wat essentieel is voor volledige bescherming. De meeste broeken hebben we in 34 verschillende maten op voorraad.GEBRUIK

Elk gecertificeerd beschermend kledingstuk wordt geleverd met gebruikersinstructies die normen en vereisten beschrijven en tips geven over het dragen en verzorgen van het kledingstuk. Voordat de kleding wordt gebruikt, is het belangrijk deze instructies door te lezen om te zien welke bescherming het kledingstuk biedt en hoe het moet worden gebruikt. Elk veiligheids kledingstuk heeft een label aan de binnenzijde dat details weergeeft over de certificeringen waaraan het voldoet, maar om volledige bescherming te bereiken, zal het vaak nodig zijn om extra persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen, zoals handschoenen en schoenen.WASSEN

Het is van essentieel belang alle FR kleding op een professionele manier te wassen volgens specifieke was instructies, om te voorkomen dat de beschermende eigenschappen niet door vuil worden teniet gedaan. Gebruik uitsluitend synthetisch wasmiddel. Gebruik geen zeep houdende wasmiddelen of wasverzachters; gebruik geen bleekmiddelen.

Tranemo adviseert als volgt:

  • Beschermende kleding die is gecertificeerd volgens EN ISO 20471 moet apart worden gewassen, of samen met andere kleding gecertificeerd volgens EN ISO 20471.
  • Voor kledingstukken die wol bevatten, is een juist was proces heel belangrijk. Wol is gevoelig voor hoge pH en zou daarom moeten worden gewassen in een neutrale pH en met een voorzichtig was proces. Beschermende kleding die wol bevat, moet worden gewassen met een speciaal wol programma.
  • Om te voldoen aan de eisen van EN 13034, dient de beschermende kleding indien nodig opnieuw geïmpregneerd te worden om de chemische bescherming te behouden. Deze kledingstukken mogen alleen worden gewassen in industriële wasserijen die in staat zijn opnieuw te impregneren volgens een correct proces.

Contacteer Tranemo Benelux voor alle benodigde informatie omtrent was procedures en gedetailleerde was instructies.


 

WAS SYMBOLEN

Wassen op max. 40°C Wassen op max. 40°C Droger lage tempratuur Droger lage tempratuur
Wassen op max. 40°C, fijne was Wassen op max. 40°C, fijne was Niet strijken Niet strijken
Wassen op max. 60°C Wassen op max. 60°C Strijken max. 110°C Strijken max. 110°C
Wassen op max. 60°C, fijne was Wassen op max. 60°C, fijne was Strijken max. 150°C Strijken max. 150°C
Niet in de droger Niet in de droger Niet stomen Niet stomen

 

HEAT SEAL REFLECTIE STRIPING

Opgestikte reflectie striping kan hard en stijf aanvoelen en een oncomfortabel gevoel geven, met name op gebreide kleding die vaak zacht en elastisch is. Het gebruik van gesegmenteerde heat seal reflectie biedt dan een betere oplossing voor de kleding dan de standaard opgestikte reflectie. Zelfs op sommige geweven lichtere kleding haalt heat seal reflectie een voordeel qua comfort. Voor het behoud van de reflectie moet heat seal reflectie striping op neutrale pH worden gewassen, d.w.z. door geen gebruik te maken van reinigingsmiddelen met een pH boven 8.

  

Tranemo adviseert:

  • Was op max 60°C
  • Vermijd alkaline wasmiddelen, pH<8 wordt aanbevolen.
  • Gebruik geen wasverzachter, bleekmiddelen of optische witmakers.
  • We adviseren hangend drogen of trommel op max 60°C. Voor het drogen in de tunnel wordt max 100°C aanbevolen

ONDERHOUD

Na het wassen moet het kledingstuk worden geïnspecteerd door een veiligheidsingenieur of een ander gekwalificeerd persoon. Gebruik geen beschadigde beschermende kleding die niet kan worden gerepareerd (bijvoorbeeld gaten of scheuren in het kledingstuk, niet functionerende sluiting). Kleine beschadigingen die de beschermende werking van kleding niet beïnvloeden, kunnen worden gerepareerd, waardoor de levensduur van het kledingstuk kan worden verlengd en daarmee de impact op het milieu wordt verkleind. Reparaties mogen geen negatieve invloed op de beschermende werking van de kleding hebben; herstelwerkzaamheden dienen uitsluitend te worden uitgevoerd volgens de Tranemo instructies met identiek doek en gelijke accessoires. Indien nodig, kan Tranemo als optioneel product zorgen voor een reparatie kit en instructies geven bij de reparatie van de PBM.

 

VERVANGING - VERWIJDERING

Nadat een kledingstuk in direct contact is geweest met vlammen of sterke hittegeleiding, kan het wellicht broos en verzwakt zijn en zal om die reden moeten worden vervangen. Als de kleding is blootgesteld aan chemicaliën - normaal gesproken een devaluatie van de bescherming van de kleding - zult u zorgvuldig moeten overwegen of de kleding vervangen moet worden. Voor aanvullende informatie kunt u terecht op onze website www.tranemo.nl of vraag gerust om een FR-training via ons verkoopkantoor.

Skötselråd