Banner-Safety-How-to-dress

HOE TE KLEDEN BIJ KOUD WEER

 

Veel werkzaamheden waarvoor vlamvertragende kleding nodig is, worden vaak in verschillende weersomstandigheden buiten uitgevoerd, wat hoge eisen aan de kleding kan stellen. Ze moet niet alleen beschermen tegen slecht weer, maar ook tegen risico's in verband met vlammen - terwijl ze toch comfortabel en soepel moet zijn. Kleedt u volgens het laag-op-laag principe met ons beschermingssysteem - Tranemo Skinsafe™ om efficiënter en langer te kunnen werken.

 

VAN BINNENUIT TOT BUITEN

We adviseren van de binnenste tot de buitenste laag om uitsluitend inherent vlamvertragende beschermende kleding te dragen. Dit is om het risico te vermijden van brandend katoen, smeltend polyester en metaal- en hittegeleiding naar de huid. Vergeet niet het hele lichaam te beschermen, van top tot teen.

 

LAAG 1 - BINNENLAAG

De binnenste laag zorgt ervoor dat je van binnenuit droog en warm blijft. De binnenste laag wordt gevormd door de kledingstukken die u het dichtst op het lichaam draagt – de basislaag- zoals ondergoed of sokken. Als de kleding geen vocht van de huid afvoert, zal het lichaam afkoelen. In geval van een ongeval kan onjuiste keuze van ondergoed ertoe leiden dat de stof vlam vat en in de huid smelt. Het is daarom belangrijk om prioriteit te geven aan de binnenste bescherming. We adviseren inherent vlamvertragend ondergoed in Merino wol. Wollen ondergoed is zacht en comfortabel, biedt goede isolatie en vocht transporterend vermogen. Het is daarnaast ook antistatisch en geeft geen nare geuren af.


LAAG 2 - ISOLERENDE TUSSENLAAG

Een isolerende tussenlaag worden gebruikt om het comfort te vergroten tijdens de koude maanden van het jaar. Deze laag creëert een barrière tussen laag 1 en 3 en isoleert tegen zowel hitte als lage temperaturen. De optimale tussenlaag voert het vocht af van de eerste laag en zorgt ervoor dat de warmte het lichaam niet verlaat. Ondergoed op wol basis is perfect om als tussenlaag te gebruiken.


LAAG 3 - BESCHERMENDE BUITENLAAG

De primaire functie van elke buitenlaag is om bescherming te bieden, maar wanneer het elke dag wordt gedragen, moet deze kleding ook goed aansluiten op het lichaam en comfort en bewegingsvrijheid bieden, als ook voorzien in praktische behoeften zoals opbergruimte. We raden inherent vlamvertragende shellkleding aan. De shellkleding heeft getapete naden en is wind- en waterdicht volgens EN 343. Dankzij een zeer goed ademend vermogen zijn de kledingstukken zeer gebruiksvriendelijk en comfortabel.


LUCHT

De luchttunnels tussen de verschillende kledinglagen zorgen voor een lage geleiding wat resulteert in het vermogen om warmte te blokkeren, te isoleren tegen kou en te zorgen voor extra veiligheid in veeleisende werkomstandigheden.

Klä dig rätt i kylan